SOGNEAFTEN I SOGNEGÅRDEN

Foredrag torsdag den 7. oktober 2021 kl. 19.30
 

Ruth Østergaard Poulsen:

Så kys den da, den satans død. Erfaringer fra et liv som hospitalspræst


Ruth Østergaard Poulsen har i 19 år været præst på sygehuset. Gennem utallige samtaler med døende mennesker har hun fået en solid erfaring med, hvad der typisk sker med os, når vi bliver truet af døden.

Denne aften vil Ruth Østergaard Poulsen give os et kig ind i, hvad hendes mange år som hospitalspræst har lært hende om døden – og særligt hvad det er for nogle dybe eksistentielle og religiøse tanker, følelser og overvejelser, der typisk melder sig, når vi opdager at vi ikke lever evigt. Det er ikke for ingenting, at man kalder sygehuset for landets største bedehus.

Én har engang sagt: “Tal med dit barn om døden en dag, hvor solen skinner”. Men vi venter som regel til skyerne hænger over hovedet på os. Ruth Østergaard Poulsen vil derfor give sit bud på, hvordan vi kan blive bedre til at tale om og stå ansigt til ansigt med døden - eller kysse den, som hun siger - så vi slipper for at have den lige i hælene på os.

For som en anden har sagt: ”Når han ikke har travlt, kommer han til at tænke på, at han skal dø. Han er en meget travl mand.”

Det er gratis at deltage, og der kan købes kaffe/te til 10 kroner. Brød må man selv medbringe.

 

 

SOGNEAFTEN I SOGNEGÅRDEN
Fællessang torsdag den 28. oktober 2021 kl. 19.30

Temaer: Johannes Møllehave, efterår og sange fra den nye Højskolesangbog
Med Anders Barfoed og Torben Warncke ved roret

Så inviteres der atter til sangaften i Skallerup Sognegård.

Som ved tidligere lejligheder spænder aftenens indhold vidt og kan således indeholde både en gammel sømandsvise, en salme og en dansktop-sang.

Allerede nu kan det afsløres, at nogle af denne aftens temaer bliver Johannes Møllehave, efterårssange og sange fra den nye højskolesangbog.

Som ved tidligere lejligheder er det Anders Barfoed og Torben Warncke, der befinder sig bag diverse instrumenter og undervejs vil præsentere sangene.

Det er gratis at deltage, og der kan købes kaffe/te, vin og øl. 

SVMPastorat | | 9800 Hjørring | Tlf.: 98968045